Flyer Nostalgia

Geniet van een avond vol nostalgische liedjes uit de jaren ‘30 en ‘40, u gebracht door Belgische zangeres in hart en nieren Micheline Van Hautem. 

Gedreven door de muziek uit de engelse serie ‘The Singing Detective’, Amerikaanse standaards en franse chansons, neemt ze u mee naar jazzy bars en franse cabarets. 

Een greep uit het kleurrijke repertoire: The Man I love, Dry Bones, As Time Goes By, C’est si bon en Pigalle. Elke song is een verhaal dynamisch op muziek gezet door Guus Westdorp op piano en Peter Wassenaar op contrabas en wordt gezongen door de melodieuze, smachtend zoete stem van Micheline.


Zang: Micheline Van Hautem >>info
Piano: Guus Westdorp >>info, Contrabas: Peter Wassenaar


 
Bekijk de video van 'Smile' uit de try out van 'Nostalgia' in de Den Haag

Enige achtergrond informatie:

Smile een echte Amerikaanse standaard:

Een van Charles’ meest geliefde composities is en blijft ‘Smile’ dat hij schreef voor de film ‘Modern Times’. In de film hoor je alleen maar de instrumentale versie, maar die scene moet achteraf de tekstschrijvers John Turner en Geoffrey Parsons zeker hebben geinspireerd tot het schrijven van de lyrics “Smile though your heart is aching, smile even though it’s breaking, where there are clouds in the sky you’ll get by ...!” ‘Modern times’ is Chaplin’s laatste stomme waarvoor hij ook de muziek schreef waaronder dus de evergreen ‘Smile’.

Een de mooiste versies van ‘Smile’ werd op plaat gezet door dé crooner bij uitstek, Nat King Cole, die daarmee de 10de plaats bereikte in de Billboard charts in 1954. Ook Tony Bennett, Barbra Streisand en Rod Stewart zongen het de eeuwigheid in.

Tekst en research: Marc Brillouet
tekst uit de website van : Belgische radio 2

 

'Smile' uit 1936
Uitgevoerd door Micheline van Hautem & Band
Muziek: Charlie Chaplin
Tekst: John Turner en Geoffrey Parsons


The Singing detective

The Singing Detective is een BBC televisie miniserie uit 1986, geregisseerd door Jon Amiel naar het script van Dennis Potter met Michael Gambon in de hoofdrol. De serie bestaat uit 6 afleveringen ("Skin", "Heat", "Lovely Days", "Clues", "Pitter Patter", "Who Done It"). In 2003 werd de serie bewerkt tot een film met Robert Downey jr. en Mel Gibson. Belangrijk kenmerk van de serie is dat op vele plaatsen normale dialoog overgaat in liedjes uit de jaren 40 van de 20e eeuw.

Het verhaal kent een aantal lagen, die soms door elkaar heen lopen. De eerste laag, de werkelijkheid, draait om Philip Marlow, schrijver van detectiveromans, en één van zijn boeken, The Singing Detective. De tweede laag bestaat uit flashbacks naar Marlows jeugd tijdens de oorlogsjaren, waarin hij zijn moeder betrapt op overspel. Een derde laag bestaat uit de detectiveroman "The Singing Detective", waarin Marlow zelf als de titelfiguur fungeert.

In zijn hallucinaties in de hedendaagse wereld, is Marlow ervan overtuigd dat zijn vrouw Nicola hem bedriegt, teneinde het geld voor de verfilming van zijn roman buit te maken. Uiteindelijk komen alle lagen bij elkaar als Marlow als Singing Detective de patiënt Marlow neerschiet waarna hij genezen het ziekenhuis kan verlaten.

Hieronder volgt een (incomplete) lijst van liedjes en de uitvoerende artiest die gebruikt werden in de serie, de dikgedrukte liedjes worden uitgevoerd tijdens het concert.

* Peg o' My Heart - Max Harris & his Novelty Trio (titelsong; instrumentaal)
* Dry Bones - Fred Waring & his Pennsylvanians
* The Teddy Bear's Picnic - Henry Hall Orchestra
* Blues in the Night - Anne Shelton

* Into Each Life Some Rain Must Fall - Ella Fitzgerald & The Ink Spots (1944)
* Do I Worry? - The Ink Spots (versie 1941)
* You Always Hurt the One You Love - The Mills Brothers (1932)
* Paper Doll - The Mills Brothers (1942)
* We'll Meet Again - Vera Lynn
* Don't Fence Me In - Bing Crosby & The Andrews Sisters (1944)
* Accent-Tchu-Ate the Positive (Mister In-Between) - Bing Crosby & The Andrews Sisters (1945)
* The Very Thought of You - Al Bowlly & The Ray Noble Orchestra
* It Might As Well Be Spring - Dick Haymes
* Lili Marlene - Lale Andersen
* I Get Along Without You Very Well - Lew Stone Band
* After You've Gone - Al Jolson
* Cruising Down the River - Lou Preager Orchestra

Tekst: Wikipedia

Compilatie La Musique concert

 

 

Compilatie Nostalgia concert

 

 

La chanson des vieux amants

 

 

Chocolate is good for you! Compilatie van de Chocolat live concerts by Micheline Van Hautem & band

 

Info: info@podiumfruit.com
2014 PodiumFruit

design: www.webfruitdesign.com